Śledzie po egipsku

Śledzie po egipsku

  • 00:25
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 8 filetów ze świeżych śledzi
    • 4 pomidory
    • 2 cebule
    • 4 łyżki oliwy lub oleju sojowego
    • 3 łyżki mąki
    • koperek
    • 1 liść laurowy
    • przyprawy: sól, pieprz, tymianek
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Filety obmyj, odsącz z wody i obtocz w mące (możesz też zdjąć z nich wcześniej skórę). Na rozgrzany olej włóż rybę i drobno posiekaną cebulkę. Smaż przez ok. 5 min, aż ryba uzyska złoty kolor z obu stron.

Pomidory umyj i pokrój w kostkę. Dodaj do nich łyżkę posiekanego koperku, szczyptę suszonego tymianku i kawałek pokruszonego liścia laurowego. Dopraw do smaku solą, pieprzem i duś przez 15 min. Podawaj z ryżem.


Komentarze