Śledzie w oleju

Śledzie w oleju

  • 00:15
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • ½ kg płatów śledziowych
    • 2 łyżki musztardy
    • 3 cebule pokrojone w kostkę
    • ½ szklanki oleju
    • 6 ziaren ziela angielskiego
    • 4 liście laurowe
    • 6 ziaren pieprzu
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Umyj w wodzie płaty śledziowe. Każdy płat posmaruj z jednej strony musztardą, zwiń w ścisły rulonik i zepnij wykałaczką. Ruloniki luźno układaj warstwami w słoiku, każdą warstwę posyp cebulą. Na wierzch dodaj przyprawy i zalej olejem, aby śledzie były przykryte w całości. Odstaw na 1-2 dni do lodówki.


Komentarze