Śledzie z grzybami

Śledzie z grzybami

  • 00:25
  • 3 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 3 płaty śledziowe (matjasy)
    • 3 grzybki marynowane
    • 2 cebule
    • 4 łyżki octu
    • 2 łyżki cukru
    • przyprawy: sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Cebulę przekrój na pół, a następnie w półtalarki. Włóż do miseczki, a następnie dodaj sól, cukier i ocet. Wszystko wymieszaj i odstaw do lodówki na 1 godz.

W międzyczasie zawiń każdego grzybka w płat śledziowy i zepnij wykałaczką, aby powstał rolmops. Na talerzyk wyłóż przygotowaną cebulę, a następnie ułóż rolmopsiki śledziowe.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze