Śledzie z jabłkami

Śledzie z jabłkami

  • 01:20
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    • 0,5 kg filetów śledziowych
    • po 2 łyżki octu 10% i soku z cytryny
    • por
    • 15 dag żółtego sera
    • jabłko
    • 30 dag kiszonych ogórków
    • pół pęczka szczypioru
    • 3 łyżki musztardy
    • 5 łyżek śmietany 18%
    • sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Śledzie zalej szklanką zimnej wody, octem i sokiem z cytryny, odstaw na godzinę. Potem opłucz, pokrój w paski.

Żółty ser, kiszone ogórki i obrane jabłko zetrzyj na tarce o dużych oczkach, ogórki odciśnij z soku, jabłko skrop sokiem z cytryny. Por oczyść, pokrój w kostkę. Szczypiorek posiekaj.

Śmietanę połącz z musztardą, a następnie przypraw. Składniki układaj warstwami w misce, wierzch posyp szczypiorkiem. Chłodź godzinę.


Komentarze