Słodka sałatka z arbuza i melona

Słodka sałatka z arbuza i melona

  • 00:20
  • 6 porcji
  • 212 kcal
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 nieduży arbuz (ok. 1 kg)
    • 2 melony (razem ok. 1 kg)
    • 5 płaskich łyżek cukru pudru
    • świeżo wyciśnięty sok z 1 cytryny
    • 300 ml wina typu muskat (półwytrawnego)
    • 100 ml destylatu owocowego, najlepiej morelowicy
    • 1 pęczek świeżej mięty
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ


 

1

Arbuza i melony obieramy ze skórki, pozbawiamy pestek, kroimy w kostkę jednakowej wielkości

2

Cukier rozpuszczamy w winie z sokiem z cytryny i destylatem.

3

Zalewamy tym owoce.

4

Owoce szczelnie przykrywamy i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Podajemy w pucharkach ozdobione listkami mięty.


Komentarze