Słodkie zajączki

Słodkie zajączki

  • 00:40
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 100 g zimnego masła
    • 1 żółtko
    • 20 g zmielonych orzechów laskowych 
    • 130 g mąki
    • 40 g cukru pudru
    • biały lukier
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Suche składniki posiekaj z masłem na stolnicy. Dodaj żółtko i szybko zagnieć gładkie ciasto. Zawiń ciasto w folię i schowaj na 30 minut do lodówki.

2

Po schłodzeniu rozwałkuj ciasto na macie do pieczenia i wytnij foremką zajączki. Wstaw zajączki do nagrzanego do 180° piekarnika na około 7–10 minut. Po upieczeniu wystudź ciasteczka na metalowej kratce.

3

Przygotuj lukier i nałóż do woreczka. Odetnij narożnik woreczka i namaluj lukrem wzorki na zajączkach. Kiedy lukier wystygnie, zapakuj zajączki do słoiczka.


Komentarze