Słoneczne fusilli

Słoneczne fusilli

  • 00:20
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • makaron fusilli
    • 1 cukinia
    • 1 czerwona papryka
    • czarne i zielone oliwki
    • czosnek
    • ser feta
    • roszponka
    • oliwa z oliwek
    • sól czosnkowa
    • pieprz ziołowy
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Na odrobinie oliwy podsmaż cukinię pokrojoną w cienkie plasterki. Dodaj drobno pokrojoną paprykę i oliwki. Warzywa dopraw do smaku solą i pieprzem. Makaron fusilli ugotuj al dente PORADA KONTEKSTOWA - AL DENTE wg instrukcji na opakowaniu. Czosnek zmiksuj z odrobiną oliwy, dodaj do makaronu. Całość dokładnie wymieszaj. Na talerzu układaj kolejno: makaron z czosnkiem, smażone warzywa i pokruszoną fetę. Całość udekoruj roszponką.


Komentarze