Smażone plastry schabu zapiekane z serem żółtym

Smażone plastry schabu zapiekane z serem żółtym

  • 00:30
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 900 g schabu z kością w plastrach
    • 200 g sera żółtego
    • 3-4 łyżki oleju
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Schab opłucz i delikatnie rozgnieć ręką, Każdy kotlet przypraw solą i pieprzem i smaż na dobrze rozgrzanym oleju po 4 min z każdej strony. Ser żółty podziel na 4 plastry i połóż na każdy kotlet. Zmniejsz gaz i smaż na małym ogniu przez ok. 3 min.

Polecamy podawać ze smażonymi ziemniakami.


Komentarze