Smażony ser feta z ziołami, kabanosem i tagliatelle

Smażony ser feta z ziołami, kabanosem i tagliatelle

  • 00:20
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 200 g makaronu tagliatelle
    • 100 g sera feta twardego i elastycznego
    • 1 kabanos
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • świeże zioła: bazylia, oregano, inne dowolne, jak: kolendra, lubczyk
    • zioła suszone: tymianek
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Makaron ugotuj wg wskazówek na opakowaniu. Ser pokrój w kostkę lub kup już pokrojony. Kabanosa pokrój na cienkie plastry i smaż go na 1 łyżce oleju  przez ok. 5 min. Pod koniec smażenia dodaj ser feta i posiekane grubo zioła. Chwilę smaż razem.

Makaron wyłóż na talerze, polej oliwą z oliwek, a na wierzch połóż gorący ser z kabanosem i ziołami. Podawaj gorący ze świeżymi ziołami.


Komentarze