Smażony stek z antrykotu podawany z dipem czosnkowym

Smażony stek z antrykotu podawany z dipem czosnkowym

  • 00:45
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 4 plastry antrykotu wołowego
    • 3-4 łyżki oliwy z oliwek
    • przyprawy: sól, pieprz

    Składniki do przygotowania dipu:

    • 100 ml jogurtu naturalnego
    • 100g majonezu
    • 4 ząbki czosnku
    • przyprawy: sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Plastry umyj, nasmaruj oliwą i odstaw do lodówki na 30 min. W międzyczasie przygotuj dip czosnkowy: wymieszaj jogurt z majonezem i wyciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku. Dopraw solą. Następnie wyjmij mięso z lodówki i smaż steki na suchej patelni na średnim ogniu przez 4 min z każdej strony. Po ściągnięciu z patelni dopraw solą i pieprzem. Podawaj z wcześniej przygotowanym dipem czosnkowym.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze