Smoczy deser

Smoczy deser

  • 00:10
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • ​1 pitaja
    • 2 gałki lodów waniliowych
    • 2 herbatniki w czekoladzie
    • 50 ml śmietany kremówki 30%
    • 2 łyżeczki śmietan fiksu
    • sok z 1/2 limonki
    • 2 łyżki syropu klonowego lub pomarańczowego
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Pitaję dobrze schłodź w lodówce, przekrój na pół, odetnij 2 plasterki do dekoracji, wyjmij miąższ i lekko zmiksuj blenderem, uważaj aby nie zmiksować pestek pitai. Owoc możesz także rozgnieść widelcem. Do pitai wciśnij sok z limonki, dodaj syrop i wymieszaj.

Ubijaj schłodzoną śmietankę, dodając 2 łyżeczki śmietan fiksu. Ubijaj aż do momentu uzyskania puszystej bitej śmietany. Koktajl przelej do szklanki lub pucharka, dodaj lody waniliowe, bitą śmietanę i ciastka czekoladowe. Na koniec wykonaj dekorację z plasterków pitai. Podawaj od razu z listkiem mięty.


Komentarze