Sola meuniere z warzywami

Sola meuniere z warzywami

  • 00:30
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 4 sole
    • 50 g mąki
    • 75 g masła
    • sok z 2 cytryn
    • 3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Sklaruj masło: na średnio rozgrzanej patelni stop masło, zbierz tworząca się trakcie smażenia na wierzchu pianę – wykorzystaj tylko złoty klarowny płyn. Sklarowane masło przecedź przez sitko. Rybę, skrop kilkoma łyżkami cytryny posól i popieprz. Następnie obtocz w mące. Na kilku łyżkach sklarowanego masła podsmaż rybę z każdej strony (ok. 5 min). Na drugiej patelni podgrzej sklarowane masło, wciśnij sok z cytryny i wymieszaj. Przed podaniem polej rybę i posyp pietruszką. Podawaj z ziemniakami i fasolką szparagową.


Komentarze