Sola pod szpinakową pierzynką

Sola pod szpinakową pierzynką

  • 00:45
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    • 4 filety z soli
    • 2 duże paczki świeżego szpinaku lub mrożonego
    • 3 cebule
    • 6 ząbków czosnku
    • masło
    • śmietanka 12%
    • śmietana kwaśna
    • białe wino 4 łyżki
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Rybę umyć, osuszyć, posolić i popieprzyć, odłożyć do lodówki. Na rozgrzaną patelnię wlać trochę oleju lub oliwy z oliwek. Wrzucić posiekane 3 cebule, po chwili dodać drobno posiekany czosnek, łyżkę masła i białe wino. Dodać szpinak grubo posiekany. Dusić na wolnym ogniu, mieszając 10 minut. Dodać pół kartonika słodkiej śmietanki i 2-3 łyżki kwaśnej śmietany. Doprawić solą i pieprzem. Dusić jeszcze 8 minut. Rybę wyjąć z lodówki, oprószyć mąką i smażyć aż ryba się zarumieni. Podawać z ziemniakami z koperkiem. Rybę ułożyć na talerzu i całą przykryć pierzynką ze szpinaku.


Komentarze