Sola zapiekana ze szparagami i żółtym serem

Sola zapiekana ze szparagami i żółtym serem

  • 01:30
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    • 6 szt. fileta z soli
    • słoik szparagów
    • 300 g sera
    • sól
    • pieprz
    • dip bazyliowo-czosnkowy
    • 1 cytryna
    • ziemniaki
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Filet z ryby przyprawić solą, pieprzem, dipem. Obtoczyć filety w mące. Smażyć na maśle na małym ogniu, zrumienić. Następnie posmarować blachę masłem i bułką tartą, wyłożyć filety na blachę, na filety wyłożyć szparagi i posypać serem. Zapiec w piekarniku w temp. 180 stopni przez 20 min. Podawać z pure i sosem koperkowo-śmietanowym. Udekorować sałatą, cytryną i świeżą bazylią. Smacznego.


Komentarze