Solanka rosyjska

Solanka rosyjska

  • 01:00
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 20 dag wieprzowiny
    • 2 cebule
    • 3 kiszone ogórki
    • 3 ziemniaki pokrojone w kostki
    • 10 zielonych marynowanych oliwek
    • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
    • 100 ml śmietany
    • 1/2 cytryny
    • sól
    • pieprz
    • ziele angielskie
    • liść laurowy
    • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    • 1 łyżka posiekanego koperku
    • 2 l wywaru z warzyw (może być z kostki)
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Mięso ugotować w wywarze, wyjąć i pokroić w paseczki. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na tłuszczu i dodać przecier pomidorowy. Ogórki obrać i pokroić w półplasterki. Oliwki wydrylować. W garnku zagotować wywar. Wrzucić wszystkie składniki, oprócz oliwek i zieleniny. Gotować 5 min. Dodać przyprawy i oliwki i gotować jeszcze 5 min. Podprawić śmietaną, dodać posiekaną natkę i koperek oraz obraną ze skórki i pokrojoną w półplasterki cytrynę.


Komentarze