Sorbet truskawkowo-malinowy

Sorbet truskawkowo-malinowy

  • 00:15
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 40 dag truskawek
    • 40 dag malin
    • 3 łyżki drobnego cukru
    • szklanka soku wiśniowego (może być z kartonu)
    • kilka listków mięty
    • 1 i 1/2 szklanki likieru pomarańczowego
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Owoce opłucz, osusz, zmiksuj z cukrem. 50 ml soku zagotuj, wrzuć miętę, przykryj i odstaw. Gdy przestygnie, usuń miętę, a napar wymieszaj z musem owocowym. Wlej pozostały sok, likier i zmiksuj. Wstaw do zamrażalnika na 8 godz. Po ok. 2 godz. wymieszaj widelcem. Czynność powtarzaj jeszcze 3– 4 razy.
Zamrożony sorbet chwilę trzymaj w temperaturze pokojowej, zmiksuj ostatni raz. Rozłóż do pucharków. Udekoruj listkami melisy lub mięty.


Komentarze

Podobne przepisy