Sorbet truskawkowy

Sorbet truskawkowy

  • 00:30
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 500 g truskawek
    • 20 g nierafinowanego cukru trzcinowego
    • 100 g jogurtu naturalnego
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Truskawki umyj, osusz i oczyść z szypułek. Suche truskawki schowaj do pojemnika na mrożonki i wstaw do zamrażalnika na 12 godzin.

2

Zamrożone truskawki włóż do malaksera, dodaj cukier i jogurt. Zmiksuj szybko na najwyższych obrotach. Sorbet jest gotowy.

Jeżeli chcesz uzyskać gęstszą konsystencję, po zmiksowaniu wstaw sorbet jeszcze na godzinę do zamrażalnika.


Komentarze