Sorbet z kaki

Sorbet z kaki

  • 00:10
  • 3 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 kaki
    • 6 kostek lodu
    • 3 łyżki cukru
    • 1/2 szkl. wody
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Na wolnym ogniu rozpuść cukier w 1/2 szklanki. Kaki zmiksuj na gładką masę wraz z kostkami lodu, dodaj syrop cukrowy i całość wymieszaj. Napój przelej do naczynia, przykryj folią spożywczą i wstaw do zamrażalnika na ok. 2 godz. Następnie wyjmij i pokrusz (możesz jeszcze raz całość zmiksować). Nakładaj do miseczek lub pucharków i podawaj natychmiast.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze