Sorbet z mango

Sorbet z mango

  • 00:30
  • 5 porcji
  • 228 kcal
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 3 dojrzałe mango
    • 3–4 pomarańcze
    • 3–4 łyżeczki miodu
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Mango obierz, pokrój w kostkę i włóż do zamrażalnika na 12 godzin. Wyciśnij sok z pomarańczy. 

2

Do zamrożonego mango dodaj 1 i 1/2 szklanki soku. Całość zmiksuj mikserem lub blenderem. Dodaj miód.

3

 Zmiksuj całość ponownie. Jeżeli wolisz bardziej zwartą strukturę, przed podaniem włóż jeszcze sorbet do zamrażalnika na 1–2 godziny.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze