Sos barbecue

Sos barbecue

  • 00:40
  • 2 porcje
  • Prosty

Składniki

    • 1/2 szkl. ketchupu
    • 1/4 szkl. cukru brązowego
    • 1/2 cebuli pokrojonej w kostkę
    • 1/8 szkl. octu jabłkowego
    • 3 łyżki sosu worcestershire
    • kilka kropel tabasco
    • 1 ząbek czosnku
    • 1 łyżka oliwy
    • 1 czerwona papryczka chili
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Cebulę obierz, umyj i pokrój w drobną kostkę. Podsmaż na złoto na 1 łyżce oliwy. Wszystkie składniki oprócz czosnku zmiksuj ze sobą. Czosnek pokrój w drobniutką kosteczkę i dodaj do zmiksowanych składników. Sos przelej do małego rondelka i na wolnym ogniu podgrzewaj przez 30 min, od czasu do czasu mieszając. Podawaj do mięs jako dodatek lub jako glazurę w trakcie pieczenia. W tak przygotowanym sosie możesz także grillować warzywa.


Komentarze