Sos chilli salsa

Sos chilli salsa

  • 00:15
  • 6 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 5 pomidorów
    • 1 cebula
    • 1 papryczka zielona chilli
    • 1 szkl. posiekanej kolendry
    • 1 ząbek czosnku
    • 3 łyżki oliwy
    • sok z 1 limonki
    • 1 łyżeczka soli morskiej
    • 1/4 łyżeczki pieprzy kajeńskiego
    • 1/4 łyżeczki imbiru
    • 1/4 łyżeczki cynamonu
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Pomidory umyj i zdejmij z nich skórkę. Papryczkę chilli umyj, wyjmij gniazda nasienne i drobno pokrój. Cebulę i czosnek, obierz, umyj i pokrój w kostkę. Wszystkie warzywa przełóż do miski, wymieszaj z oliwą, przyprawami i dodaj świeżo wyciśnięty sok z limonki. Sos przykryj i odstaw do lodówki na 2 dni. Podawaj z tortillą i chipsami.


Komentarze