Sos chutney z kolendrą

Sos chutney z kolendrą

  • 00:10
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 25 g liści świeżej kolendry (bez łodyżek)
    • 2 łyżki wiórek kokosowych
    • 1/2 łyżeczki startego świeżego imbiru
    • 1/2 pokrojonej papryczki chilli
    • 100 ml jogurtu naturalnego
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • 1/2 łyżeczki cukru
    • przyprawy: sól, kminek
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Liście kolendry dokładnie umyj i drobno pokrój. Wiórki kokosowe, imbir, chilli, jogurt, sok z cytryny i cukier zmiksuj aż powstanie gładki sos. Następnie dopraw solą i pieprzem. Sos przykryj i od razu wstaw do lodówki. Potrawę polej sosem tuż przed podaniem. Sos chutney pasuje do mięs grillowanych, takich jak np. karkówka w solance oraz warzyw.


Komentarze