Sos grecki

Sos grecki

  • 00:40
  • 6 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1/2 kg pomidorów
    • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
    • 3 cebule
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 2 ząbki czosnku
    • 3 łyżeczki natki pietruszki
    • 1 łyżeczka tymianku
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Następnie duś powoli na oliwie, nie zarumieniając jej. Pomidory obierz ze skóry, wypestkuj i pokrój w kostkę, dodaj do cebuli wraz koncentratem pomidorowym. Całość gotuj ok. 20 min. Czosnek rozetrzyj z solą, pieprzem i ziołami, dodaj pod koniec gotowania. Przed podaniem sos posyp pietruszką. Podawaj na ciepło do makaronów lub na zimno do przekąsek.


Komentarze