Sosy i pasty

Do tej pory liczyły się dla Ciebie wyłącznie główne składniki dań? Na kulinarną uwagę zasługują również dodatki. Sosy i pasty podkreślą smak mięs, makaronów i zup. Chcesz się o tym przekonać w smaczny sposób? Przygotuj je z naszymi przepisami. 

Przecier pomidorowy zawekowany w słoiku, to idealne rozwiązanie na smaczny i szybki obiad. Dodany do makaronu czy mięsnych klopsików, zaspokoi niejeden głód. A gdy najdzie Cię ochota na pachnącą ogórkami zupę, to przygotowany latem przecier ogórkowy będzie jak znalazł. Ale oprócz przecierów i sosów, coraz bardziej popularne stają się także pasty owocowo-warzywne, zwane chutney’ami. Robi się je z jabłek, ananasów, cebul, pomidorów, papryki, bakłażanów, kokosów albo ze świeżej mięty. 

filtrowanie (17 przepisów):
sortowanie: