Sos musztardowy

Sos musztardowy

  • 00:20
  • 6 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • ​1 szkl. rosołu gotowego lub z kostki (może być też szkl. wody)
    • 1 cebula
    • 2 łyżki masła
    • 1łyżka octu winnego
    • 1-2 łyżki musztardy
    • 1/2 łyżki cukru
    • 1/2 szkl. mleka skondensowanego niesłodzonego
    • 1 łyżeczka estragonu suszonego
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Cebulę obierz i posiekaj w kostkę. Następnie usmaż na maśle na rumiano, zalej gorącą szklanką rosołu lub wody, dodaj mleko, ocet, musztardę, cukier i estragon. Całość zagotuj. Następnie przelej do miseczki i zmiksuj, dopraw solą i pieprzem. Sos świetnie nadaje się do makreli, pieczeni wieprzowych, parówek i kiełbasek.


Komentarze