Sos pomidorowy

Sos pomidorowy

  • 00:15
  • 3 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
    • 1 łyżka masła
    • ok. 1/3 szkl. rosołu z kostki lub gorącej wody
    • 3 pomidory
    • szczypta cukru
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Pomidory sparz i zdejmij z nich skórkę. Obrane warzywa pokrój w kostkę. W rondelku rozprowadź masło i mąkę rosołem. Następnie dodaj do wywaru pomidory. Mieszaj bez przerwy aż sos się zagotuje. Dopraw go solą, cukrem i pieprzem. Możesz wzbogacić go również odrobiną śmietany. Sos świetnie nadaje się do kopytek, smażonych ryb i makaronu.


Komentarze