Sos serowy

Sos serowy

  • 00:30
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 15 dag żółtego sera (np. tylżyckiego)
    • 15 dag ogórków kiszonych
    • ok. 35 dag jogurtu bałkańskiego
    • 4 łyżki musztardy
    • 1 łyżka majonezu
    • sól morska
    • pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Żółty ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Ogórki kiszone pokroić w kostkę i odcisnąć z soku. Do miski przełożyć żółty ser i ogórki kiszone. Następnie dodać jogurt bałkański, musztardę, majonez, sól morską i pieprz. Wszystko razem dokładnie wymieszać i włożyć do lodówki na około 24 godziny. Następnie sos przełożyć do małych miseczek i podawać do potraw z grilla.


Komentarze