Sos tatarski z anchois

Sos tatarski z anchois

  • 00:15
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 3 łyżki majonezu
    • 1 łyżka gęstej śmietany
    • 1 ogórek konserwowy
    • 4 grzybki marynowane (np. pieczarki)
    • 1/2 łyżeczki musztardy ostrej
    • 1 łyżka szczypiorku
    • 8 anchois
    • 2 łyżki kiełków, np. cebuli
    • pieprz
    • sól (opcjonalnie)
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Ogórka, grzyby i anchois pokrój w drobną kostkę. Dodaj szczypiorek, majonez, śmietanę i musztardę. Połącz wszystkie składniki. Dopraw do smaku. Dodaj do sosu kiełki i wymieszaj. Podawaj z jajkami i wędlinami.


Komentarze