Sos tatarski z kaparami

Sos tatarski z kaparami

  • 00:15
  • 6 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 szkl. majonezu
    • 2 łyżki ostrej musztardy
    • 5 marynowanych grzybków
    • 1 duży ogórek konserwowy lub kilka małych ogórków
    • 3 łyżki kaparów
    • 1 łyżka startego chrzanu
    • 1 łyżka drobno posiekanego szczypiorku
    • 1/2 szkl. jogurtu naturalnego
    • przyprawy: sól, cukier, pieprz biały, sok z cytryny do smaku
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Majonez połącz z musztardą, dodaj posiekane drobno grzybki, ogórki i szczypiorek. Chrzan zetrzyj na tarce z małymi oczkami. Następnie do niego dodaj kapary, dopraw solą, pieprzem, cukrem, i sokiem z cytryny. Sos podawaj na zimno do ryb, flanu grzybowego, ryby w galarecie i mięsa.


Komentarze