Sos z kolendry z papryczką chilli

Sos z kolendry z papryczką chilli

  • 00:10
  • 6 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 szkl. posiekanych listków kolendry
    • 1/3 szkl. oliwy z oliwek
    • 2 ząbki czosnku
    • 2 zielone papryczki chilli
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Papryczki umyj i oczyść z gniazd nasiennych, a następnie zmiksuj je z listkami kolendry i oliwą na gładką masę. Dodaj drobno posiekany czosnek oraz sól i pieprz czarny do smaku. Sos dobrze wymieszaj i odstaw na chwilę. Sos idealnie nadaje się do pieczonego mięsa i warzyw z grilla.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze