Spaghetti à la Carbonara

Spaghetti à la Carbonara

  • 00:20
  • 6 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 400 g makaronu spaghetti
    • 4 jajka oraz 4 żółtka
    • 200 g wędzonego boczku
    • 150 g startego parmezanu
    • świeży pieprz zmielony
    • 1/2 pęczka natki pietruszki
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

W dużej misce roztrzep jajka i żółtka, następnie dodaj do nich połowę startego sera, pieprz, natkę pietruszki i całość dokładnie wymieszaj. Makaron ugotuj all dente wg wskazówek na opakowaniu. Na patelni podsmaż na złocisto boczek i dodaj do niego ugotowany wcześniej makaron. Zalej masą jajeczną i dokładnie wymieszaj. Jajka powinny lekko się ściąć pod wpływem ciepła makaronu. Posyp parmezanem i od razu podawaj.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze