Spaghetti gryczane z pastą sojową i algami morskimi i konfitowanymi pomidorami

Spaghetti gryczane z pastą sojową i algami morskimi i konfitowanymi pomidorami

  • 00:20
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 400 g makaronu gryczanego spaghetti
    • 60 g pasty z soi
    • 5 g glonów wakame
    • 1 cebula
    • 1 czosnek
    • 5 pomidorków koktajlowych
    • 10 ml oliwy
    • 1 gałązka selera naciowego
    • 1 młoda marchewka
    • 1/4 pęczka młodej cebulki
    • 300 ml bulionu warzywnego
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Obierz cebulę i czosnek, pokrój drobno. Glony wakame zalej wrzątkiem w miseczce, aby napęczniały. Wstaw garnek z osoloną wodą do gotowania makaronu gryczanego. Obierz marchew i umyj seler. Warzywa pokrój w paseczki. W rondelku zagotuj bulion, dodaj cebulę, czosnek, marchew oraz seler. Gotuj powoli, aż warzywa lekko zmiękną. Następnie dodaj pastę z soi, a na koniec glony wakame.

Gotuj makaron gryczany, przez ok. 4-5 min. Rozgrzej oliwę na patelni i podsmaż na niej pomidorki koktajlowe. Ugotowany makaron wymieszaj z sosem z soi i glonami morskimi. Przełóż na głęboki półmisek i dekoruj pomidorkami koktajlowymi oraz pociętą cebulką.


Komentarze