Spaghetti z bułką tartą, czosnkiem i skórką cytrynową

Spaghetti z bułką tartą, czosnkiem i skórką cytrynową

  • 00:15
  • 4 porcje
  • 735 kcal
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 500 g spaghetti
    • 5 łyżek oliwy z pierwszego tłoczenia
    • 2 ząbki czosnku
    • skórka starta z jednej cytryny, wcześniej dokładnie
    • wyszorowanej
    • 1 łyżka masła
    • 3 łyżki bułki tartej
    • świeżo zmielony czarny pieprz
    • świeżo starty ser grana padano do posypania
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Makaron gotujemy al dente PORADA KONTEKSTOWA - AL DENTE w osolonym wrzątku.

2

Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy bułkę tartą, gdy zacznie się rumienić.

3

 Dodajemy drobno posiekany czosnek i skórkę cytrynową, trzymamy przez chwilę na ogniu, mieszając.

4

Zdejmujemy patelnię z ognia, dodajemy masło, mieszamy.

5

Dokładamy odcedzony makaron, dokładnie mieszamy, by sos okleił makaron, podajemy, posypawszy każdą porcję startym serem.


Komentarze