Spaghetti z łososiem wędzonym

Spaghetti z łososiem wędzonym

  • 00:25
  • 3 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 200 g makaronu spaghetti
    • 200 g łososia wędzonego
    • 1/2 cebuli
    • 1 ząbek czosnku
    • 1 cebula
    • 1/3 szkl. śmietanki kremówki
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 1/3 szkl. białego wytrawnego wina
    • garść świeżej bazylii posiekanej
    • 3 łyżki startego parmezanu
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Makaron ugotuj wg wskazówek na opakowaniu. Na patelni rozgrzej oliwę, zeszklij posiekaną cebulkę i wyciśnięty czosnek. Wlej wino i odparuj je ok. 5 min, po czym dodaj łososia – porwij go w palcach na mniejsze kawałki; podgrzewaj wszystko ok. 10 min. Na sam koniec dodaj śmietankę i posiekaną świeżą bazylię, trochę soli, pamiętając, że łosoś jest słony. Składniki z patelni wymieszaj z wcześniej ugotowanym makaronem, polej oliwą i posyp parmezanem.


Komentarze