Spaghetti z mozzarellą i pomidorami

Spaghetti z mozzarellą i pomidorami

  • 00:20
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 kula mozzarelli
    • 15 pomidorków koktajlowych
    • 5 ząbków czosnku
    • paczka makaronu spaghetti
    • 1 mała cebula
    • olej
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Wstawiamy wodę na makaron, lekko ją solimy. Siekamy cebulę i czosnek, kroimy pomidorki na ćwiartki, mozzarellę w kosteczkę. Podgrzewamy olej na patelni, wrzucamy cebulę i podsmażamy aż się zeszkli, dodajemy pomidorki i na małym ogniu lekko dusimy, następnie dodajemy posiekany czosnek.

W tym czasie wrzucamy makaron na wrzącą wodę i gotujemy często mieszając zgodnie z czasem podanym na opakowaniu (z reguły 9–11minut).

Odlewamy makaron i wrzucamy do warzyw na patelni, mieszamy tak, aby sos okleił makaron, a następnie dodajemy pokrojoną mozzarellę i na bardzo małym ogniu mieszamy przez około 2 minut, aż ser się lekko rozpuści na makaronie. Smacznego!


Komentarze