Spaghetti z pieczarkami

Spaghetti z pieczarkami

  • 00:20
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 200 g makaronu spaghetti
    • 2 ząbki czosnku
    • 10 małych pieczarek
    • 1/2 szkl. śmietanki 30%
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 50 g startego parmezanu lub sera twardego (np. dziugas)
    • oliwa z oliwek do polania
    • garść świeżych listków oregano
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Makaron ugotuj wg wskazówek na opakowaniu.
Na patelni rozgrzej oliwę, usmaż wyciśnięty czosnek z wcześniej umytymi i pokrojonymi w plastry pieczarkami – duś wszystko przez ok. 15 min. Dodaj śmietankę i starty ser. Wszystko chwilkę podgrzej na małym ogniu. Dodaj sól i pieprz. Wymieszaj z wcześniej ugotowanym makaronem, polej oliwą, posyp oregano.


Komentarze