Spaghetti z pomidorkami koktajlowymi i bobem

Spaghetti z pomidorkami koktajlowymi i bobem

  • 00:45
  • 6 porcji
  • 400 kcal
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 200 g bobu
    • kilkanaście różnokolorowych pomidorków koktajlowych
    •  500 g spaghetti
    • 4 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
    • 2 ząbki czosnku
    • 1 suszona papryczka peperoncino
    • 100 ml białego wytrawnego wina
    • 1 łyżka masła
    • sól
    • świeżo starty parmezan do posypania (lub grana padano)
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy drobno posiekany czosnek, lekko go rumienimy.

2

Dodajemy pokruszoną papryczkę peperoncino, wcześniej podgotowany i wyłuskany z łupin bób, mieszamy.

3

 Dodajemy przekrojone na pół pomidorki, solimy.

4

Wlewamy wino; gdy prawie całe wyparuje z patelni, dodajemy masło.

5

Po chwili dodajemy ugotowany al dente, odcedzony makaron, mieszamy i podajemy, posypując każdą porcję parmezanem.

 


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze