Spaghetti z salami

Spaghetti z salami

  • 00:45
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 500 g spaghetti
    • 2 łyżki oliwy
    • 1 cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • 150 g salami pokrojone w paseczki
    • 2 duże papryki czerwone
    • 500 g rozdrobnionych pomidorów
    • 1/2 szklanki wytrawnego białego wina
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Rozgrzewamy oliwę na dużej patelni. Pokrojoną cebulę, czosnek i salami smażymy 5 minut, ciągle mieszając. Dodajemy paprykę i smażymy następne 5 minut. Dodajemy pomidory, wino i zagotowujemy pod przykryciem ok. 15 minut. Zdejmujemy przykrywkę i gotujemy jeszcze 15 minut aż sos zgęstnieje. Do smaku dodajemy sól i pieprz. Przed końcem gotowania sosu gotujemy spaghetti al dente. Odcedzamy i wkładamy z powrotem do garnka. Mieszamy połowę sosu z makaronem i rozkładamy na talerze. Następnie polewamy resztą sosu i podajemy.


Komentarze