Spaghetti z serem mascarpone

Spaghetti z serem mascarpone

  • 01:15
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 500 g makaronu spaghetti
    • 20 średniej wielkości pieczarek
    • 4 łyżki masła
    • ząbek czosnku
    • 250 g serka mascarpone
    • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    • świeżo mielony pieprz
    • 4 łyżki śmietany
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Pieczarek nie myj, lecz obierz i posiekaj w drobne plasterki. Czosnek obierz i rozgnieć. Na patelni z grubym dnem roztop masło i dodaj pieczarki. Smaż na średnim ogniu, aż się przyrumienią i zmiękną. Podczas smażenia dodaj czosnek. Zmieszaj serek mascarpone z pieczarkami i smaż do czasu, aż ser się rozpuści. Dodaj śmietanę, posiekaną natkę, sól i pieprz do smaku. Wymieszaj z gorącym spaghetti i podawaj natychmiast.


Komentarze