Spaghetti z sosem pomidorowym

Spaghetti z sosem pomidorowym

  • 00:20
  • 3 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 150 g makaronu spaghetti
    • 1 ząbek czosnku
    • 1 cebula
    • 3 łyżki oliwy z oliwek
    • garść świeżej bazylii posiekanej
    • 1 kg pomidorów bez skóry lub ½ puszki pomidorów
    • 3 łyżki startego parmezanu
    • oliwa z oliwek do polania
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Makaron ugotuj wg wskazówek na opakowaniu. Na patelni rozgrzej oliwę, zeszklij posiekaną cebulkę i wyciśnięty czosnek. Do podsmażanych warzyw dodaj pomidory i duś ok. 10 min, następnie dodaj posiekaną świeżą bazylię, sól i pieprz. Składniki z patelni wymieszaj z wcześniej ugotowanym makaronem, polej oliwą i posyp parmezanem.


Komentarze