Spaghetti z sosem pomidorowym z czerwoną fasolą i tuńczykiem

Spaghetti z sosem pomidorowym z czerwoną fasolą i tuńczykiem

  • 00:35
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • makaron spaghetti
    • puszka pomidorów krojonych
    • puszka czerwonej fasoli
    • puszka kukurydzy
    • puszka tuńczyka w oleju
    • chilli
    • olej
    • zioła prowansalskie
    • kostka rosołowa
    • ząbek czosnku
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Do garnuszka wlewamy olej tak, aby pokrył dno. Kiedy się rozgrzeje, wrzucamy ząbek czosnku. Czosnek musi się zarumienić, wtedy dodajemy pomidory. Mieszamy.

Po 5 minutach dodajemy obmytą fasolkę i kukurydzę. Mieszamy i czekamy aż się zagotuje.

W międzyczasie można włączyć wodę na makaron. Kiedy nasz sos się zagotuje, dodajemy kostkę rosołową i przyprawy. Na sam koniec dodajemy tuńczyka, z którego uprzednio musimy odlać olej. Mieszamy i zostawiamy sos na kolejne 5 minut.

Kiedy zagotuje się makaron, odlewamy z niego wodę. Nakładamy na głębokie talerze i polewamy sosem w ilości według uznania. Można posypać sypkim serem typu parmezan.


Komentarze