Spaghetti z tuńczykiem

Spaghetti z tuńczykiem

  • 00:20
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 200 g makaronu spaghetti
    • 2 ząbki czosnku
    • 1 cebula
    • 1 puszka tuńczyka rozdrobnionego w sosie własnym lub w kawałkach
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • oliwa do polania
    • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    • 1/2 puszki pomidorów bez skórek
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Makaron ugotuj wg wskazówek na opakowaniu.
Na patelni rozgrzej oliwę, usmaż posiekaną cebulę i dodaj wyciśnięty czosnek. Dodaj pomidory i gotuj ok. 7 minut. Wrzuć rozdrobnionego tuńczyka. Dodaj sól i sporo pieprzu. Wymieszaj z wcześniej ugotowanym makaronem, polej oliwą. Na talerzu posyp posiekaną pietruszką.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze