Spaghetti z tuńczykiem i suszonymi pomidorami

Spaghetti z tuńczykiem i suszonymi pomidorami

  • 00:30
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 500 g makaronu spaghetti
    • 185 g tuńczyka w sosie własnym
    • 6 suszonych pomidorów z zalewy
    • 4 łyżki kaparów
    • 2 ząbki czosnku
    • 50 ml oliwy z oliwek
    • sok z 1/2 cytryny
    • przyprawy: kilka ziarenek czerwonego pieprzu
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Odsącz tuńczyka z zalewy. Pieprz utłucz w moździerzu. Czosnek obierz i drobno posiekaj, pokrój w paski pomidory. Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć na nią kolejno posiekany czosnek, pomidory i kapary. Smaż przez krótką chwilę, po czym dorzuć na patelnię tuńczyka. Smażącego się w sosie tuńczyka polej sokiem z cytryny i posyp utłuczonym pieprzem. Zamieszaj i odstaw sos.

Makaron ugotuj al dente PORADA KONTEKSTOWA - AL DENTE w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Po odcedzeniu włóż makaron od razu do sosu na patelni i zamieszaj. Nałóż na talerze porcje gotowego spaghetti i od razu podawaj.


Komentarze