Stek wołowy z grilla w różowym pieprzu

Stek wołowy z grilla w różowym pieprzu

  • 00:20
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 steki wołowe (po ok. 200 g), np. z rostbefu
    • 4 łyżki różowego pieprzu
    • sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Mięso wyciągnij z lodówki min. 30 minut przez grillowaniem. Obtocz steki z obu stron w pieprzu. Różowy pieprz jest bardzo delikatny w smaku. Nie spowoduje, że danie będzie bardzo pikantne. Rozgrzej maksymalnie grill. Grilluj mięso po 3 minuty z każdej strony. Obróć steki na ruszcie tylko raz i nie nakłuwaj ich. Posól mięso po ściągnięciu z ognia. Odstaw steki do odpoczęcia na ok. 5 minut. Podawaj np. z pieczonymi lub grillowanymi ziemniakami i warzywami.


Komentarze