Stek z karkówki wieprzowej z boczkiem wędzonym

Stek z karkówki wieprzowej z boczkiem wędzonym

  • 00:40
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 700 g karkówki wieprzowej bez kości
    • 200 g boczku wędzonego w plastrach
    • 2 ząbki czosnku
    • 2 łyżki musztardy
    • 100 ml oleju
    • oliwki zielone i czarne
    • przyprawy: sól, pieprz czarny mielony, pieprz biały
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Do oleju dodaj przyprawy: pieprz biały, pieprz czarny, sól, posiekany czosnek i musztardę. Wszystko dokładnie wymieszaj. Karkówkę podziel na 4 kotlety i włóż do marynaty. Wstaw do lodówki na 2 godz. Po wyciągnięciu z marynaty na każdym kotlecie ułóż po dwa plastry boczku i przypnij małymi wykałaczkami. Tak przygotowane kotlety połóż na ruszt i grilluj przez około 20 min, co jakiś czas przewracając. Po ściągnięciu z grilla na wystające wykałaczki nabij oliwki w dwóch kolorach.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze