Stek z rostbefu wołowego z czarnym i zielonym pieprzem

Stek z rostbefu wołowego z czarnym i zielonym pieprzem

  • 00:30
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 800 g rostbefu wołowego
    • 2 łyżeczki zielonego pieprzu z zalewy
    • 2 łyżeczki czarnego pieprzu
    • 1 ząbek czosnku
    • 200 ml śmietany słodkiej
    • 5 łyżek oleju
    • przyprawy: sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Mięso opłucz i rozbij tłuczkiem. Steki obtocz z obu stron pieprzem, dociskając tak, aby ziarenka pieprzu mocno przylgnęły do mięsa. Na patelni rozgrzej olej i smaż steki po 2 min z każdej strony. Zdejmij mięso z patelni. Do tłuszczu ze smażenia dodaj śmietanę i posiekany czosnek. Gotuj od 1 do 2 min. Przygotowanym sosem polej usmażone steki.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze