Steki schabowe w trzech smakach

Steki schabowe w trzech smakach

  • 00:35
  • 6 porcji
  • Prosty

Składniki

    • 1 kg schabu z kością
    • sok z ½ cytryny
    • 3 łyżki ketchupu
    • 2 ząbki czosnku
    • 6 łyżek oleju
    • przyprawy: tymianek, estragon, bazylia, pieprz ziołowy, curry, papryka słodka, sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Schab z kością umyj i podziel na 6 równych plastrów.

Przygotuj trzy rodzaje marynat:

a) 2 łyżki oleju wymieszaj z papryką słodką, ketchupem i sokiem z cytryny, dodaj sól,
b) 2 łyżki oleju wymieszaj z tymiankiem, estragonem i bazylią, dodaj sól,
c) 2 łyżki oleju wymieszaj z wyciśniętym przez praskę czosnkiem, curry, pieprzem ziołowym.

Tak przygotowanymi marynatami posmaruj kotlety, po dwa każdą marynatą. Włóż do lodówki na 3 godz. Smaż na grillu po 7 min z każdej strony.


Komentarze