Steki z brotoli po azjatycku

Steki z brotoli po azjatycku

  • 00:50
  • 6 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 6 steków z brotoli 
    • 1 łyżeczka soli 
    • 3/4 łyżeczki pieprzu 
    • 1 i 1/2 łyżeczki kurkumy 
    • 1 i 1/2 łyżeczki przyprawy masala do ryb 
    • 1/4 łyżeczki chilli w proszku 
    • 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Steki z brotoli umyj, osusz i natrzyj solą. Kurkumę, pieprz, przyprawę masala, chilli i granulowany czosnek wymieszaj. Następnie natrzyj dokładnie mieszanką rybę. Marynuj PORADA KONTEKSTOWA - MARYNOWANIE ją przez 30–40 minut. 

Po tym czasie smaż brotolę na patelni na dobrze rozgrzanym oleju po 5 minut z każdej strony. Przed podaniem udekoruj listkami świeżej natki pietruszki.


Komentarze