Steki z masłem ziołowym

Steki z masłem ziołowym

  • 00:55
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 4 steki z polędwicy wołowej
    • 1 łyżeczka oleju
    • 1 łyżeczka czarnego pieprzu
    • 1 łyżeczka soli
    • 1 pomidor
    • 2 gałązki natki pietruszki
    • 4 małe liście sałaty
    • 4 plasterki cytryny
    • 2 dag masła ziołowego
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Steki umyć, dobrze osuszyć, natrzeć olejem, po czym upiec na grillu (20 min). Po upieczeniu doprawić solą lub pieprzem.

W czasie pieczenia mięsa umyć liście sałaty, pomidor oraz gałązki natki pietruszki. Pomidora pokroić w cząstki.

Upieczone steki ułożyć na liściach sałaty i udekorować cząstkami pomidora i gałązkami natki pietruszki. Na każdym steku ułożyć plasterek cytryny, a na nim kawałek masła ziołowego.

Masło ziołowe przygotowuje się z miękkiego masła wymieszanego ze szczypiorkiem, natką pietruszki, koperkiem, trybulą oraz zmiażdżonym ząbkiem czosnku, sokiem cytrynowym, solą i pieprzem.


Komentarze