Steki z szynki wieprzowej z zielonym pieprzem

Steki z szynki wieprzowej z zielonym pieprzem

  • 00:30
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 800 g szynki wieprzowej bez kości
    • 5-6 łyżek oleju
    • 1 łyżka octu winnego
    • pieprz zielony w zalewie
    • przyprawy: sól, przyprawa do grilla
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Olej i ocet wymieszaj z przyprawami i odsączonym z zalewy pieprzem zielonym. Mięso umyj, podziel na 4 plastry, włóż do marynaty i odstaw do lodówki na 1 godz. 30 min. Wyjęte z marynaty mięso smaż na rozgrzanym grillu po 7 min z każdej strony.


Komentarze